Rezultate

„În prima zi am început prin cunoașterea spațiului medical, normele privind sănătatea și securitatea în muncă și o evaluare a nivelului nostru de cunoștințe. În următoarele zile am învățat mai multe tehnici, cum sunt transportul pacientului cu anumite boli, aspirația digestivă, administrarea hemostazei,pregătirea pacienților pentru investigații radiologice și endoscopice, aplicarea pansamentelor medicale, monitorizarea funcțiilor vitale, pregătirea intrumentelor. Ziua 10 s-a încheiat prin prezentarea a două planuri de îngrijire medicală și demonstrarea a două proceduri medicale. Pentru mine această mobilitate a fost o experiență frumoasă, prin care am învățat să mă adaptez unui nou stil de viață. Datorită acestui proiect mi-am îmbunătățit limba engleză și am învățat să fiu mai activă într-un grup de persoane. Personalul medical din cadrul clinicii a fost minunat, comunicativ și prietenos. Singurul aspect negativ idn cadrul acestei mobilități a fost mâncarea, aceasta nu a fost pe gustul meu.”
Denisa Marinela Sârbescu
„Una dintre experiențele interesante a fost observarea protocoalelor aplicate, dar și comunicarea cu pacienții care aveau nevoie de intervenții medicale și aveau, pe lângă condiția medicală și o boală psihiatrică.”
Loredana Vartolomei
„Cea mai interesantă experiență a fost la secția de radiologie, unde medicul ne-a arătat cum funcționează aparatele și cum se fac procedurile medicale.”
Ovidiu Constantin Popa
„Să învăț într-un spital privat, cu pacienți și personal din culturi diferite, a fost o experiență importană pentru mine. A fost o provocare pentru că mulți pacienți nu vorbeau limba engleză. Pe lângă faptul că am învățat să folosim aparatură și instrumentar de ultimă generație, mi-am îmbunătățit enegleza și abilitățile de comunicare cu persoane de altă naționalitate.”
Ionica Pițigoi
„Am învățat să colectăm date relevante despre pacienți, am văzut protocoale noi și proceduri noi.”
Cosmin Alin Pekora
„Pe tot parcursul mobilității pot afirma cu sinceritate că am dobândit următoarele competențe: responsabilitate, adaptabilitate și simțul inițiativei! Am mers zilnic la Spitalul Royal Artemis, unde, încă din prima zi, am pus în practică cele învățate pe parcursul celor odi ani de studiu. AM însoțit asistentele la efectuarea tratamentului, ba chiar am făcut tratamentul împreună, Ne-am îmbunătățit tehnicile de efectuare a tratamentului și am plecat de acolo cu un bagaj de cunoștințe mai bogat decât la venire. Nu se pune problema de aspecte negative în acest minunat schimb de experiență, iar cele pozitive vin cu un șir de enumerări: în primul rând ne-au fost arătate tehnici pe un manechin, iar prin aceasta noi ne-am fixat mult mai bine și mai clar informațiile învățate la cursuri; un alt aspect foarte important pentru noi a fost faptul că am însoțit medicul, acesta explicându-ne cu multă răbdare și clar afecțiunile fiecărui pacient, dându-ne informații suplimentare despre boala în sine, Ne sunt extrem de folositoare toate informațiile culese; personalul clinicii a fost extrem de primitor și cald cu noi, ne-au integrat foarte repede în familia lor, ne-au dat ocazia de a pune în practică și ceea ce știam și învățaserăm.”
Georgiana Elena Novac
„Această experiență m-a ajutat foarte mult, atât din punct de vedere al dezvoltării în domeniul nursingului, cât și al dezvoltării vocabularului în limba vorbită. Am câștigat informații noi, experiențe noi, cât și prieteni. Aș repeta oricând această experiență deoarece a fost una de neuitat din toate punctele de vedere.”
Adela Oana Micșa

„Pe perioada celor două săptămâni de mobilitate, am primit mai multe lecții pe manechine, am făcut cunoștință cu cadrele medicale și ne-a fost prezentat spitalul. Sub supravegherea tutorelui am recunoscut semne și simptome specifice unor boli. Cea mai importantă experiență a fost ziua în care ne-au fost prezentate aparatele de ultimă generație pentru RMN și EKG.”

Alexandru Stelian Jeba
„Una dintre cele mai frumoase experiențe a fost că mi-am făcut noi prieteni.”
Tatiana Ivan
„Cel mai important aspect al mobilității a fost observarea și învățarea într-un sistem medical diferit.”
Alexandra Elena Florina Dănilă
„Cele mai importante experiențe din perioada mobilității au fost lărgirea orizontului cu privire la sistemul sanitar, prin compararea sistemului romanesc cu cel cipriot, adaptarea la un alt mediu cultural, aprofundarea cunoștințțelor și învățarea unor noi tehnici de nursing”
Lavinia Ramona Constantin
„Am învățat protocoale specifice, (...) am aplicat tehnici pentru diverse boli, am studiat pacienți cu afecțiuni gastrointestinale și am asistat la proceduri post intervenții chirurgicale. De asemenea am avut ocazia să văd cum se desfășoară o verificare a documentelor și a curățeniei de către direcția de sănătate publică din Paphos.”
Ștefania Ciontu
„Această mobilitate a fost una dintre cele mai frumoase experiențe din viața mea. Am cunoscut oameni noi și am învățat multe lucruri frumoase. Am comunicat împreună și am schimbat idei. Am întâlnit persoane cu un alt tip de gândire și caracter diferit. În prima zi de practică am cunoscut personalul medical, care ne-a primit cu multă bucurie. Asistenții ne-au arătat cum să măsurăm funciile citale și cum să avem grijă de pacienți (alimentație, transport, hidratare, pregătirea materialelor necesare pentru intervenții chirurgicale, administrarea tratamentului prescris de medic)... Ce mi-a plăcut foarte mul a fost faptul că am avut un personal medical de excepție, care ne-a îndrumat și ne-a învățat lucruri importante în domeniul medical. Ce nu mi-a plăcut atât de mult a fost cazarea din prima zi, care apoi s-a schimbat si totul a fost mult mai bine. (...) În concluzie, a fost o experiență frumoasă de la care am avut ce învăța, am învățat să mă descurc mai bine într-un colectiv de oameni și mi-am îmbunătățit limba engleză.”
Raluca Brebu
„Mi-am îmbunătățit capacitatea de a realiza un plan de nursing, am învățat să folosesc aparate performante de ultimă generație pentru monitorizare, care nu se găsesc în spitalele publice de la noi. Am aplicat diferite tehnici de îngrijire și am comunicat cu personalul spitalului, care provenea din alte țări, dar și cu pacienții. Am asistat la multe proceduri, iar unele diferă de cele efectuate la noi. Procedurile erau realizate eficient, cu ajutorul aparatelor de ultimă generație.”
Ionela Alexandra Alesii