Parteneri

Royal Artemis Hospital – Paphos Cipru a fost înființat în 1983 și este unul dintre cele mai mari și mai bine echipate spitale private din Paphos. Iși desfășoară activitatea în acord cu prevederile Ministerului Sănătății, dar și cu standardele internaționale în vigoare, fiind  unul dintre cele mai căutate spitale de către sute de turiști anual. Spitalul are și un serviciu de ambulanță cu câteva vehicule echipate care acoperă toate zonele din Paphos, inclusiv satele arondate.

În 2007, dupa o renovare majoră care a inclus extinderea clădirilor, spitalul a ajuns la capacitatea de 152 de paturi și și-a modernizat aproape toate departamentele. Spitalul are și serviciu de urgențe, care lucrează 24 ore din 24.

Instituția este specializată în următoarele domenii: Gastroenterologie, Chirurgie bariatrică, Alergologie, Cardiologie, Diabetologie, ORL, Chirurgie generală, Medicină generală, Obstetrică-Ginecologie, Oncologie-Chimioterapie, Oftalmologie, Chirurgie maxilo-facială, Ortopedie, Chirurgie pediatrică și Pediatrie, Chirurgie plastică și de reconstrucție, Psihiatrie.

Medicii spitalului au o experiență vastă și o formare profesională excelentă, inclusiv rezidenții și asistentele debutante. Medicii vorbesc câteva limbi de circulație europeană (în principal engleză, germană, rusă) și pot comunica ușor cu colegii, participanții la stagii de practică și pacienții de alte nationalități. Toți medicii dețin licență înregistrată la Asociația  Națională a Medicilor din Cipru (Cyprus Medical Association).

De 25 de ani spitalul funcționează fără întrerupere și oferă servicii medicale de o calitate foarte ridicată, atât pentru populația zonei, cât și pentru turiști. Instituția întrunește standardele internaționale EN ISO 9001:2000, aliniindu-se astfel la standardele europene referitoare la echipamentele medicale și serviciile de laborator. De asemenea întruneste condițiile impuse de HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) și respectă standardele internaț ionale EN ISO14001:2004.

Theodosiou Private Medical Services Ltd – Paphos Cipru este o instituție cu peste 25 de ani de experiență, care are drept scop sa ofere îngrijire presonalizată și de o calitate ireproșabilă, punând totodată  accent  pe îngrijirea preventivă a sănătății. Deviza spitalului este furnizarea de servicii medicale într-atat de bune, încât unitatea medicală să fie prima alegere pentru cetățeni și familiile acestora. Personalul este  experimentat și format în cele mai respectate instituții medicale din Cipru. Clinica are secții puternice de Chirurgie, Ortopedie și Cardiologie, în care lucrează personal deschis predării, care încurajează un mediu prietenos și relaxat, punând accentul pe educarea pacientului și pe comunicarea cu acesta, pe implicarea sa activă în vederea complianței la tratament. Toți medicii dețin licențe înregistrate la Ministerul Sănătății și au o experiență complexă în domeniul în care profesează. Între medici și asistenții medicali există un adevărat parteneriat în vederea identificării celor mai bune soluții pentru furnizarea tratamentelor și îngrijirilor corespunzătoare. Clinica are secții de Chirurgie, Medicina generală, Urgențe, Ortopedie, Cardiologie, Fizioterapie pentru sportivi, Dermatologie, Analize de laborator, Radiologie, Imunizare, Medicină preventivă și tratamente preoperatorii.

Membrii fondatori ai spitalului sunt medici chirurgi cu o pregătire solidă, ceea ce face ca instituția să fie recunoscută pentru îngrijirile pre și post operatorii excelente. Personalul este încurajat spre permanenta formare profesională și personală. Spitalul primește anual asistenți medicali tineri/debutanți din diferite colegii și universități din Cipru. În plus, a fost instituție gazdă pentru un stagiu de practică efectuat de studenți din Polonia, în cadrul unui program Leonardo. În prezent caută să se implice în proiecte și cu alte țări ale UE.

Medicii spitalului au o experiență extinsă în domeniul Chirurgie și îngrijiri conexe, inclusiv în îndrumarea medicilor rezidenți și a asistenților debutanți. Medicii vorbesc mai multe limbi de circulație europeană, printre care rusă, română, engleză, franceză, bulgară și germană, așa ca pot lucra cu persoane de mai multe naționalități. Toți medicii sunt membri ai Asociației Medicale din Cipru (Cyprus Medical Association) și ai Asociației Naționale a Medicilor din Cipru.

Organization for Promotion of European Issues (O.P.E.I.) este un ONG localizat în  regiunea Paphos din Cipru și are rol de organizație intermediară care se va ocupa de aranjamentele practice, va facilita semnarea documentelor, va participa la pregătirea culturală a participanților, va interveni pentru a soluționa situații care ar putea apărea pe parcursul stagiului, va fi în permanentă legatură cu beneficiarul și cu ceilalți parteneri din Cipru.

Activitatea sa este centrată pe educarea culturală a tinerilor, dar și pe învățarea pe tot parcursul vieții, inclusiv pentru persoanele de vârsta a treia. Pe plan local, se ocupă cu asistența grupurilor vulnerabile din Paphos, implicând în activitățile sale psihologi, asistenți sociali, cadre didactice și alte asociații. În plus, oferă servicii de voluntariat în comunitățile rurale, consiliere și orientare în carieră pentru tineri, în vederea integrării acestora pe piața locală a muncii.

O.P.E.I. are o experiență considerabilă în participarea la campanii naționale și la proiecte europene („Toți diferiți dar egali”, campanie inițiată și organizată de Consiliul Europei); aparține rețelei naționale a Fundației Anna Lindh pentru promovarea dialogului intercultural și colaborează cu instituții academice și de cercetare. Unul dintre obiectivele principale ale organizației este incluziunea socială a tinerilor proveniți în special din zone dezavantajate ale UE. De aceea O.P.E.I. a participat la mai multe proiecte europene, atât în calitate de coordonator, cât și ca partener. Organizația are experiență în găzduirea studenților și elevilor din UE și implementează cele mai bune măsuri de siguranță și calitate în timpul stagiilor acestora. Are conexiuni cu instituții care acoperă domeniile vieții economice și sociale din zonă și sprijină în calitate de partener o mulțime de proiecte de mobilitate. A mai găzduit elevi în cadrul unor proiecte de mobilitate  Erasmus+, iar beneficiarii români au apreciat seriozitatea, implicarea și eficiența cu care au fost gestionate activitățile logistice și practice din proiecte. De asemenea, instituția are experiență în coordonarea de proiecte, ifnalizând un proiect Grundtvig în 2010 și un proiect de mobilitate pentru bătrâni marginalizați în 2013.